Chec cu morcovi si branza

Printeaza

Chec cu morcovi si branza din: fulgi de ovaz, lapte, oua, morcovi, bulion, praf de copt, telemea, susan, patrunjel, ceapa verde, sare, unt, faina.

Ingrediente:  Chec_cu_morcovi_si_branza

  • 120 g fulgi de ovăz
  • 400 ml lapte
  • 2 ouă
  • 2 morcovi
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 linguriţă praf de copt
  • 150 g telemea
  • 1 linguriţă susan
  • 2 legături pătrunjel
  • 5 fire ceapă verde
  • sare
  • câte 1 lingură unt şi făină pentru tavă

Mod de preparare:

Cureţi şi speli morcovii şi ceapa verde. Tai morcovii în rondele pe care le fierbi. Speli pătrunjelul şi îl toci mărunt.
Inmoi fulgii de ovăz în laptele călduţ. Tai brânza în cubuleţe cu latura de 1 cm. Separi albuşurile de gălbenuşuri.

Intr-un castron, amesteci morcovii cu bulionul, gălbenuşurile, praful de copt, ceapa verde tocată, fulgii de ovăz, praful de copt, seminţele de susan şi pătrunjelul.
Incorporezi telemeaua tăiată în cuburi mici, sare după gust şi, la sfârşit, spuma de albuşuri.

Preîncălzeşti cuptorul. Torni compoziţia într-o formă de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină.
Coci la foc mediu, timp de 35 de minute.
După ce checul s-a răcit în tavă, îl tai cu ajutorul unui cuţit bine ascuţit, în felii cu grosimea de aproximativ 2-2 1/2 cm.

Chec cu morcovi si branza

Chec_cu_morcovi_si_branza

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.