Chec cu morcov, ghimbir si scortisoara

Printeaza

Chec cu morcov, ghimbir si scortisoara din: zahăr alb sau zahăr brun, faina, scorţişoară, ghimbir, drojdie uscata, morcovi, ulei de rapita, oua, lamaie.

Ingrediente:Chec_cu_morcov_ghimbir_si_scortisoara

  • 120 g zahăr alb sau zahăr brun
  • 150 g făină
  • 1 linguriţă cu scorţişoară măcinată
  • 1 linguriţă cu ghimbir
  • 1 pachet de drojdie uscată
  • 200 g morcovi
  • 100 ml ulei de rapiţă
  • 2 oua
  • 2 lamai

Mod de preparare:

Rade coaja lămâilor, într-un castron mare, amestecă făina, zahărul, scorţişoara, ghimbirul şi drojdia. Adaugă sucul şi coaja lămâilor, uleiul şi amestecă. Rade morcovii fin şi adaugă-i în compoziţie.

Adaugă ouăle bătute. Omogenizează. Toarnă compoziţia într-o formă de chec, de preferat din silicon şi coace timp de 40 de minute, la 180°C.

Verifică cu un pai dacă prăjitura s-a copt suficient în interior.

Chec cu morcov, ghimbir si scortisoara

Chec_cu_morcov_ghimbir_si_scortisoara

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.