Chec cu migdale

Printeaza

Chec cu migdale din: unt, zahar, oua, lamaie, faina, praf de copt, fulgi de ciocolata, sare, migdale, zahar.

Ingrediente:Chec cu migdale

  • 140 g unt
  • 250 g zahar
  • 4 oua
  • 1 lamaie
  • 210 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • 150 g fulgi de ciocolata
  • sare

Pentru decor:

  • 50 g migdale
  • 30 g zahar

 

Mod de preparare:

lntr-un castron, amestecă energic zahărul cu untul şi gălbenuşurile până obţii o cremă albă consistentă.

Adaugă albuşurile bătute spumă tare cu un praf de sare, zeama şi coaja de la lămâie. După ce s-au încorporat presară făina amestecată cu praful de copt. La final, presară fulgii de ciocolată.

Compoziţia astfel obţinută toarn-o în tava de chec unsă cu unt şi tapetată cu făină. Presară deasupra zahărul şi migdalele. Coace la cuptor, la foc moderat, cam 40 de minute. Taie-l felii numai după ce s-a răcit.

Chec cu migdale

Chec_cu_migdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.