Chec cu marmelada

Printeaza

Chec cu marmelada

Ingrediente:Chec cu marmelada

  • 1/2 kg marmeladă
  • 2 linguri lapte sau apă
  • 2 linguri ulei
  • 220 g făină
  • 2 linguriţe rase bicarbonat
  • 2 linguri rom
  • vanilie
  • 150 g nuci
  • 2 linguri fructe din dulceaţă (facultativ)
  • ulei pentru uns forma

 

 

Mod de preparare:

Se freacă marmelada cu două linguri de lapte (sau de apă) până se face ca o cremă. Se adaugă uleiul, făina, bicarbonatul, vanilia şi rom după gust.

Când pasta este bine amestecată, se adaugă 150 g nuci tăiate în lung, precum şi 1-2 Iinguri de fructe zaharisite (sau din dulceaţă) tăiate mărunt şi puse mai întâi la macerat cu puţin rom.

Se unge o formă de tablă, dreptunghiulară, cu unt sau cu ulei, se presară făina şi se toarnă compoziţia.

Se coace la foc potrivit (mal mult moale) circa o oră. Se încearcă cu un pai (dacă s-a copt nu se lipeşte miezul).

Şi către sfârşit, dacă este necesar, se acoperă cu o hârtie.

Când este coaptă se răstoarnă şi după ce s-a răcit complet, de preferinţă a doua zi, se taie felii.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.