Chec cu legume si un strop de ghimbir

Printeaza

Chec cu legume si un strop de ghimbir din: mazare, morcovi, dovlecei, ardei, oua, faina, lapte, smantana, drojdie, unt, ghimbir, sare, piper, cascaval.

Ingrediente:Chec cu legume si un strop de ghimbir

  • 150 g mazăre
  • doi morcovi
  • doi dovlecei
  • un ardei gras
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 100 ml lapte
  • 50 ml smântână
  • un cubuleţ de drojdie
  • 120 g unt
  • foarte puţin ghimbir
  • sare
  • piper
  • 100 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Morcovii, dovleceii şi ardeiul gras tăiate cubuleţe împreună cu mazărea se pun la fiert într-o oală cu apă clocotită în care s-a adăugat puţină sare. Când s-au înmuiat se pun într-o strecurătoare.

Separat se încălzeşte laptele şi se adaugă smântână şi caşcavalul. Se amestecă foarte bine până când se omogenizează. Se mixează gălbenuşurile cu untul, adăugând treptat făina, drojdia sfărâmată şi laptele. Se amestecă şi se presară ghimbirul ras, sarea şi piperul.

Se adaugă în această com­poziţie legumele date prin făină. Albuşurile se bat spumă şi se încoporează şi ele în compoziţie. Se toarnă totul într-o formă unsă cu unt şi se ţine în cuptor până când se rumeneşte checul. Se serveşte cu salată de legume.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Nina Apostoleanu

    Ghimbirul e iute, asa ca-n chec n-are rost sa-l pui

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.