Chec cu lamaie si vanilie

Printeaza

Chec cu lamaie si vanilie

Chec cu lamaie si vanilie

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 300 g margarina cu aromă de lămâie
  • 300 g zahăr pudră
  • 6 ouă
  • 1 lămâie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • sare.

Preparare:

Se freacă spumă margarina cu zahărul, apoi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi se încorporează făina, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi un praf de sare.

La urmă se pun albuşurile bătute spumă; apoi se toarnă compoziţia în două tăvi de chec unse cu margarina şi tapetate cu făină şi se pun la copt, în cuptorul încins, 35 de minute.

Când sunt gata, se lasă checurile să se răcească în tavă, apoi se scot, se pudrează cu zahăr farin, se taie felii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mai facut de mult chec. Imi aminteste de bunica, ea imi facea mereu. Trebuie sa fac si eu un chec 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.