Chec cu ghimbir şi curmale

Printeaza

Chec cu ghimbir şi curmale din: unt, curmale, lapte condensat, zahar brun, faina, lapte praf, ghimbir, bicarbonat de sodiu, oua, sirop si zahar pudra.

Ingrediente:Chec_cu_ghimbir_si_curmale

  • 200 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns
  • 140 g curmale, fara samburi
  • 400 ml de lapte condensat neindulcit (cel de cafea)
  • 100 g de zahar brun
  • 225 g de faina
  • 3 linguri de lapte praf
  • 2 lingurite de ghimbir macinat
  • 50 g ghimbir confiat, tocat grosier
  • 2 linguri bicarbonat de sodiu
  • 2 oua mari

pentru topping:

  • 50 g de ghimbir confiat, tocat
  • 5 linguri de sirop din borcanelul de ghimbir confiat
  • 5 linguri de zahar pudra

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 160C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o forma de cozonac. Pune curmalele, laptele condinsat si zaharul intr-o craticioara, adu-le la punctul de fierbere si lasa-le sa clocoteasca timp de 5 minute, apana cand se inmoaie curmalele, iar zaharul se dizolva complet. Lasa-le sa se raceasca.

Pune faina, laptele praf, ghimbirul macinat, ghimbirul condiat, bicarbonatul si untul intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga amestecul de lapte racit si ouale, apoi mixeaza din nou pana cand obtii o compozitie omogena.

Transfera totul in forma pregatita si da-o la cuptor timp de 1 ora si 15 minute, pana cand o scobitoare infipta in blat iese curata. Lasa checul sa se raceasca 10 minute in forma, apoi raceste-l complet pe un gratar de prajituri. Amesteca toate ingredientele pentru topping si dauga-le cu lingura peste chec.

Chec cu ghimbir şi curmale

Chec_cu_ghimbir_si_curmale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.