Chec cu ghimbir şi curmale
PrinteazaChec cu ghimbir şi curmale din: unt, curmale, lapte condensat, zahar brun, faina, lapte praf, ghimbir, bicarbonat de sodiu, oua, sirop si zahar pudra.
- 200 g de unt, taiat cubulete, plus extra pentru uns
- 140 g curmale, fara samburi
- 400 ml de lapte condensat neindulcit (cel de cafea)
- 100 g de zahar brun
- 225 g de faina
- 3 linguri de lapte praf
- 2 lingurite de ghimbir macinat
- 50 g ghimbir confiat, tocat grosier
- 2 linguri bicarbonat de sodiu
- 2 oua mari
pentru topping:
- 50 g de ghimbir confiat, tocat
- 5 linguri de sirop din borcanelul de ghimbir confiat
- 5 linguri de zahar pudra
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160C. Unge cu unt si tapeteaza cu hartie de copt o forma de cozonac. Pune curmalele, laptele condinsat si zaharul intr-o craticioara, adu-le la punctul de fierbere si lasa-le sa clocoteasca timp de 5 minute, apana cand se inmoaie curmalele, iar zaharul se dizolva complet. Lasa-le sa se raceasca.
Pune faina, laptele praf, ghimbirul macinat, ghimbirul condiat, bicarbonatul si untul intr-un robot de bucatarie si mixeaza-le pana cand obtii un aluat sfaramicios. Adauga amestecul de lapte racit si ouale, apoi mixeaza din nou pana cand obtii o compozitie omogena.
Transfera totul in forma pregatita si da-o la cuptor timp de 1 ora si 15 minute, pana cand o scobitoare infipta in blat iese curata. Lasa checul sa se raceasca 10 minute in forma, apoi raceste-l complet pe un gratar de prajituri. Amesteca toate ingredientele pentru topping si dauga-le cu lingura peste chec.
Chec cu ghimbir şi curmale
Pofta buna!