Chec cu ciuperci si cascaval

Printeaza

Chec cu ciuperci si cascaval din: ciuperci, porumb, cascaval, morcov, sare, piper, ulei, oua, faina, praf de copt, patrunjel, legume.

retete

Ingrediente:

  • 300 g ciuperci pleurotus
  • 200 g boabe de porumb
  • 300 g cascaval
  • 1 morcov
  • Sare
  • piper
  • ulei
  • 4 oua
  • 300 g faina
  • 1 plic cu praf de copt
  • O legatura de patrunjel
  • Unt si faina pentru forma
  • Legume de sezon

 

 

Mod de preparare:

Se spala ciupercile pleurotus, se taie in bucati mai mici si se pun intr-un castron.

Se curata morcovul de coaja, se spala si se da pe razatoarea cu ochiuri mici.

Se incinge putin ulei intr-o cratita, se adauga ciupercile si morcovul, sarea si piperul.

Se calesc pana cand scade lichidul lasat de ciuperci si se tin sa se scurga intr-o strecuratoare.

Se pun oualele, sarea si piperul intr-un vas mai mare, se mixeaza pana cand isi dubleaza volumul, se pun praful de copt si faina.

Se mixeaza, se adauga patrunjelul tocat, boabele de porumb, morcovul si ciupercile calite.

Se amesteca, se toarna jumatate din compozitie intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, se pune cascavalul taiat in cubulete sau felii subtiri, se toarna restul de compozitie si se niveleaza.

Se introduce in cuptor si se coace 25-30 de minute sau pana cand, daca introducem o scobitoare in chec, aceasta iese curata.

Se serveste fierbinte sau rece, cu o salata din legume de sezon impreuna cu un pahar de Feteasca Neagra.

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Chec de ciuperci si masline

Chec de ciuperci si masline

Chec de ciuperci si masline din: oua, ceapa, ciuperci, masline, marar, patrunjel, faina, piper, sare, ulei, unt, pesmet. Ingrediente: 4 ouă 2 cepe 250 g ciuperci fierte sau din conservă 100 g măsline câte 1 legătură mărar şi pătrunjel 4 linguri făină piper măcinat sare 3 linguri ulei câte 1 lingură unt şi pesmet pentru […]

Chec sarat cu ciuperci

Chec aperitiv cu ciuperci si branza

Chec aperitiv cu ciuperci si branza din: ciuperci, sunca, branza topita, oua, faina, ceapa, verdeata, sare, piper, ulei. Ingrediente: 600 g ciuperci 10 felii de suncă 8 tringhiuri de brânză topită 4 ouă 4 linguri făină 2 cepe 1 legătură verdeaţă sare piper alb măcinat puţin ulei   Mod de preparare: Cureţi ciupercile, le speli […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. N-am facut pana acum chec cu ciuperci, trebuie sa incerc si eu o reteta de chec sarat. E o variant buna de aperitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.