Chec cu ciocolata si vin

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de chec cu ciocolata, vin rosu, oua, unt, zahar, faina, praf de coChec cu ciocolata si vinpt, scortisoara, cacao si zahar pudra.

 

Ingrediente:

  • 100 g ciocolată amăruie
  • 4 ouă
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr
  • 250 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 2 linguriţe cacao
  • 125 ml vin roşu
  • 50 g zahăr pudră

 

 

 

Mod de preparare:

Incingi cuptorul cu ceva timp mai devreme de a pune checul la cuptor. De asemenea şi forma pentru chec o ungi cu grăsime şi o tapetezi cu

făină înainte de a prepara checul. Apoi separi ouăle. Baţi cu mixerul untul moale cu zahăr. înglobezi pe rând cele 4 gălbenuşuri. Amesteci bine după fiecare gălbenuş. Amesteci făina cu praful de copt, scorţişoara, cacaua, ciocolata tocată. Pui totul cu crema de unt, alternând cu vinul roşu.

Baţi albuşul de ou separat şi îl înglobezi cu un tel în compoziţia cu unt. Torni aluatul în forma pregătită şi nivelezi. Coci la cuptor vreme de circa 60 minute. Scoţi şi laşi circa 10 minute să se răcoreas­că în formă.

După aceea îl răstorni pe un grătar şi-l laşi să se răcească complet. Pudrezi cu zahăr. Pentru a fi mai gustos, poţi să acoperi checul cu un val de frişcă bătută cu vanilie.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.