Chec cu carne de porc afumata
PrinteazaChec cu carne de porc afumata din: paine alba, carne de porc afumata, oua, usturoi, ceapa, patrunjel verde, ulei, sare si piper.
- 500 g paine alba
- 500 g carne de porc afumata
- 7 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 ceapa mica
- patrunjel verde
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie pâinea în cuburi şi pune-o într-un castron smălţuit. Bate ouăle, adaugă un praf de sare şi piper şi toarnă compoziţia peste pâine. Amestecă, acoperă şi lasă la frigider până a doua zi. Scoate din frigider şi adaugă în compoziţie carnea de pori; afumată (şuncă, bacon ori alt mezel un pic afumat), ceapa călită în’puţin ulei, pătrunjelul tocat şi căţeii de usturoi zdrobiţi.
Amestecă şi pune compoziţia într-o formă de chec tapetă cu hârtie de copt sau unsă cu puţină grăsime şi apoi tapetată cu pesmet ori făiijă. Coace 40-50 de minute sau până ce checul capătă o culoare aurie. Serveşte-l cald sau rece.
Chec cu carne de porc afumata
Pofta buna!