Chec cu cacao si nuci
PrinteazaChec cu cacao si nuci din: unt, zahar, oua, ulei, faina, praf de copt, lapte, cacao, nuci si coaja de lamaie.
- 125 g unt
- 200 g zahar
- 8 oua
- 20 g ulei
- 215 g faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 60 ml lapte
- 20 g cacao
- 100 g nuci
- coaja unei lamaie
Mod de preparare:
Zahărul, untul moale şi ouăle se freacă bine până ce se obţine o spumă. Se adaugă uleiul pe măsură ce se amestecă.
Se pune apoi făina amestecată cu praful de copt şi se continuă omogenizarea. Se adaugă laptele, cacaua şi nucile uşor măruntite, coaja de lămâie şi se obţine un aluat moale.
Formele de chec se ung cu puţin ulei si se tapetează cu făină. Se pune aluatul în tăvi şi se dau la cuptor pentru 30 de minute.
Se scot şi se lasă să se răcească 5 minute înainte de a le scoate din tavă.
Chec cu cacao si nuci
Pofta buna!