Chec cu branza si verdeturi

Printeaza

Chec cu branza si verdeturi din: faina, apa, drojdie, praz, branza de vaci, telemea, oua, ulei, seminte de chimen, marar, sare, piper, ceapa.

Ingrediente:Chec cu brânza si verdeturi

  • 500 g făină
  • 200 ml apă
  • 25 g drojdie
  • un fir de praz
  • 300 g brânză de vaci
  • 200 g brânză telemea
  • 3 ouă
  • două linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de ulei
  • o lin­guriţă de seminţe de chimen
  • mărar
  • sare
  • piper
  • ceapă albă
  • ceapă roşie

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă, se spală şi se taie în rondele. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune prazul şi se căleşte până când se înmoaie. Brânza telemea se dă pe râzătoare, se amestecă bine cu brânza de vaci, două ouă, seminţele de chimen, mărarul tocat şi prazul.

Drojdia se dizolvă cu puţină apă călduţă, o lingură cu făină şi se lasă la dospit. Se cerne restul de făină, se pune drojdia dospită în mjlocul ei, se adaugă apa rămasă, o jumătate de linguriţă de sare şi uleiul de măsline.

Se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare, se acoperă cu un şervet şi se lasă la dospit timp de 45 de minute. Se întinde aluatul, se aşază amestecul de brânză cu ver­deaţă, se rulează şi se pune într-o tavă presărată cu făină.

Se unge cu ou, se introduce în cuptor şi se coace 30-45 de minute la foc mediu. In loc de praz se poate folosi ceapă albă sau roşie, tocată mărunt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.