Chec cu aroma de rom

Printeaza

Chec cu aroma de rom din: faina, unt, margarina, zahar, zahar vanilat, oua, rom, sare, cacao, lapte.

Ingrediente: Chec_cu_aroma_de_rom

  • 400g făină mixtă fără gluten pentru prăjituri şi biscuiţi
  • 250g de unt sau margarină
  • 250g de zahăr
  • 1 lingură de zahăr vanilat
  • 3 ouă
  • 1 lingură de rom
  • un praf de sare
  • 1 pliculeţ de praf de copt
  • 125ml de lapte
  • 3 linguri pudră de cacao neîndulcită
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri de lapte

Mod de preparare:

Mixează bine untul şi încorporează încet zahărul, zahărul vanilat, romul şi sarea. Adaugă, alternativ, făina cernută, praful de copt şi laptele, apoi frământă-le până formează o cocă densă şi fină. Bate albuşurile până formează o spumă tare şi înglobează-le uşor în aluat.

Toarnă două treimi din cocă într-o formă de copt unsă cu ulei. Amestecă restul de aluat cu 2 linguri de zahăr, 3 linguri de cacao şi aproximativ 2 linguri de lapte, apoi întinde-l pe primul aluat.

Pentru un model marmorat, trasează vârtejuri cu o furculiţă pe suprafaţa aluatului. Dă checul la cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de aproximativ 60 de minute.

Chec cu aroma de rom

Chec_cu_aroma_de_rom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.