Chec cu aroma de rom
PrinteazaChec cu aroma de rom din: faina, unt, margarina, zahar, zahar vanilat, oua, rom, sare, cacao, lapte.
- 400g făină mixtă fără gluten pentru prăjituri şi biscuiţi
- 250g de unt sau margarină
- 250g de zahăr
- 1 lingură de zahăr vanilat
- 3 ouă
- 1 lingură de rom
- un praf de sare
- 1 pliculeţ de praf de copt
- 125ml de lapte
- 3 linguri pudră de cacao neîndulcită
- 2 linguri de zahăr
- 2 linguri de lapte
Mod de preparare:
Mixează bine untul şi încorporează încet zahărul, zahărul vanilat, romul şi sarea. Adaugă, alternativ, făina cernută, praful de copt şi laptele, apoi frământă-le până formează o cocă densă şi fină. Bate albuşurile până formează o spumă tare şi înglobează-le uşor în aluat.
Toarnă două treimi din cocă într-o formă de copt unsă cu ulei. Amestecă restul de aluat cu 2 linguri de zahăr, 3 linguri de cacao şi aproximativ 2 linguri de lapte, apoi întinde-l pe primul aluat.
Pentru un model marmorat, trasează vârtejuri cu o furculiţă pe suprafaţa aluatului. Dă checul la cuptorul preîncălzit la 200°C, timp de aproximativ 60 de minute.
Chec cu aroma de rom
Pofta buna!