Chec cu alune

Printeaza

O reteta delicioasa de chec cu:alune, unt, faina, oua, zahar, ciocolata, ness, praf de copt, sare, scortisoara, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 150 g unt
  • 200 g făina
  • 5 ouă
  • 250 g zahăr
  • 100 g alune nesărate
  • 50 g ciocolată
  • 3 linguriţe ness
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă pudră de scorţişoară
  • zahăr pudră pentru decor

 

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare, adaugi za­hărul şi mixezi până se topeşte. Adaugi treptat gălbenuşu­rile mixate cu untul moale şi nessul dizolvat în puţină apă.

Pui alunele zdrobite, scorţişoara, ciocolata tăiată bucăţi mici şi amesteci uşor. Incorporezi făina cernută cu pra­ful de copt, amestecând uşor, de jos în sus.

Torni compoziţia într-o tavă de cozonac unsă şi tapetată şi o introduci în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru 45-50 de minute. Il laşi să se răcească în formă, îl scoţi şi-l presari cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.