Chec aromat

Printeaza

O reteta delicioasa de chec aromat din: oua, zahar, zahar vanilat, margarina, lapte, smantana, nuci, praf de copt, faina, scortisoara, rom, alune de padure, stafide, coaja de citrice, lamai si nuci.

Ingrediente:Chec aromat

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 20 g zahar vanilat
  • 200 g margarina
  • 100 ml lapte
  • 100 ml smantana grasa
  • 250 g nuci macinate
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 g faina
  • 1 lingura scortisoara rasa
  • 1 lingura rom
  • 50 g alune de padure
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 1 lingura cubulete din coaja de citrice

ornare:

  • 2 lamai
  • 150-200 g zahar praf
  • miez intreg de nuci

 

Mod de preparare:

Spargeţi ouăle într-un castron şi frecaţi-le cu zahărul şi zahărul vanilat până obţineţi o compoziţie cre- moasă. Adăugaţi treptat margarina topită, smântână şi laptele şi amestecaţi energic pentru omogenizare.

Puneţi pe rând şi celelalte ingrediente şi când compoziţia este omogenă şi fluidă, turnaţi-o într-o tavă mare de chec, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coaceţi checul la foc potrivit.

Când este copt (faceţi proba cu scobitoarea), scoateţi-l din cuptor, lăsaţi-l puţin la răcit şi apoi turnaţi deasupra amestecul obţinut din zeama celor 2 lămâi şi zahărul praf. Peste acest strat aşezaţi jumătăţi întregi din miez de nuci.

Chec aromat

Chec aromat

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.