Chec aromat cu lamaie

Printeaza

Chec aromat cu lamaie din: oua, zahar, zahăr vanilat, lamaie, lapte, ulei, faina, cacao, praf de copt, sare.

Chec aromat cu lamaie

Ingrediente:

  • 5 ouă
  • 14 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 lămâie
  • 20 linguri lapte
  • 14 linguri ulei
  • 20 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic praf copt
  • puţină sare

Mod de preparare:   

Freci gălbenuşurile cu 7 linguri zahăr, coajă rasă de lămâie şi adăugi treptat, alternând, uleiul şi laptele.

Cerni făina împreună cu praful de copt şi o adaugi în gălbenuşuri, iar la sfârşit încorporezialbuşurile mixa­te tare, cu restul de zahăr, zahărul vanilat şi 1 lingu­ră zeamă de lămâie.

Torni jumătate din compoziţie în tava tapetată cu hârtie de copt. Jumătate din compoziţia rămasă o amesteci cu 2 linguri cacao şi o pui în tavă, alternând cu restul de compoziţie.

Coci checul în cuptorul preîncălzit, până ce trece testul scobitorii. Serveşti checul după ce s-a răcit.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Chec de cartofi cu ciuperci si cascaval

Chec de cartofi cu ciuperci si cascaval din: cartofi, oua, cascaval, piper, sare, ciuperci, unt, orez, patrunjel.   Chec sarat cu ciuperci Chec aperitiv cu ciuperci si branza Chec aperitiv cu ardei si ciuperci   Ingredinte: 1 kg cartofi 4 oua 150 gr. cascaval piper sare 300 gr. ciuperci 100 gr. unt 100 gr. orez […]

 

retete

Chec cu stafide – Puspokkenyer

Chec cu stafide – Puspokkenyer din: oua, zahar, zahar vanilinat, praf de copt, sare, faina, coaja rasa de lamaie, stafide, esenta de rom, ulei, zahar pudra. Ingrediente: 4 ouă 250 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 1 plic praf de copt 1 praf de sare 250 g făină coaja rasă de la 1 lămâie 100 […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.