Chec aperitiv

Printeaza

Chec aperitiv din: faina, margarina, mozzarella, oua, praf de copt, dovlecel, vin alb, cimbru, patrunjel, sare.

Ingrediente:Chec aperitiv

  • 250 g faina
  • 250 g margarina
  • 150 g mozzarella
  • 4 oua
  • 1 plic praf de copt
  • 1 dovlecel
  • 1 pahar vin alb
  • Cimbru
  • patrunjel
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, freacă margarina spumă. Adaugă treptat făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Pune apoi ouăle bătute cu un praf de sare.

Toarnă treptat vinul, amestecând energic, pentru a nu se forma cocoloaşe.

Adaugă dovlecelul şi mozzarella tăiate cubuleţe. Aromatizează cu cimbru sau pătrunjel tocat fin.

Toarnă com­poziţia în forme mici unse cu margarina şi tapetate cu făină sau hârtie de copt.

Coace checul la cuptor aproximativ 30-35 de minute.

 

Pofta buna!

 

 


 

poate iti place si:

Chec aperitiv cu branza si carne

Chec aperitiv cu branza si carne din: oua, smantana, faina, unt, carne, cascaval si smantana. Ingredinte: 6 oua 3 linguri smantana 3 linguri faina 50 gr.unt 250 gr. carne fiarta taiata 250 gr. cascaval condimente   Mod de preparare: Se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smintina, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin […]

Chec aperitiv cu telemea

Chec aperitiv cu telemea din: mazare, morcovi, porumb, sunca, telemea, oua, pesmet, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 200 g mazăre fiartă 5 morcovi 1 cutie cu porumb 150 g şuncă 200 g brânză telemea 6 ouă 2 linguri cu pesmet câteva frunze de mărar câteva frunze de pătrunjel ulei sare piper   Mod de preparare: […]

Chec aperitiv cu ardei si masline

Chec aperitiv cu ardei si masline

Chec aperitiv cu ardei si masline din: oua, zahar, lamaie, faina, praf de copt, unt, sare, piper, masline, ardei, cascaval, muschi afumat, ceapa. Ingrediente: 10 ouă 1 lingură de zahăr zeama de la 1 lămâie 20 linguri de făină 1 plic de praf de copt 1 lingură de unt sare piper Umplutura: 30 măsline negre […]

Chec aperitiv cu branza de oaie

Chec aperitiv cu branza de oaie

Chec aperitiv cu branza de oaie din: faina, masline, sunca, branza, ardei, ulei, lapte, praf de copt, sare, piper. Ingrediente: 250 g făină 150 g măsline 100 g şuncă de Praga 150 g brânză de oaie 1 ardei gras roşu 4 ouă 50 ml ulei 100 ml lapte 1 plic praf de copt sare şi piper […]

 

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Foarte buna reteta asta de chec. O reteta gustoasa si practica ce poate fi servita ca aperitiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.