Chapatti (Paine nedospita)

Printeaza

O reteta de chapatti din faina integrala, sare, unt si apa. Chapatti este o pâine nedospită de bază folosita ca acompaniament pentru multe feluri de mâncare reprezentand o alternativă la orez sau paine naan.

Chapatti (Paine nedospita)

Ingrediente:

  • 225 g făină integrală
  • sare
  • 50 g unt
  • 150 ml apă
  • o lingură de unt

 

Mod de preparare:

Pune făina şi puţină sare într-un bol mare. Topeşte untul şi adaugă-l în făină.

Chapatti

Toarnă apa, gra­dual, amestecând cu degetele. Frământă până devine elas­tic.

Chapatti_02

Pune aluatul într-un castron şi lasă-l acoperit 30 de minute. împarte coca în 8 bucăţi.

Chapatti_03

Intinde fiecare bucată într-un disc subţire, de 15 cm diametru şi pune-l într-o tigaie fierbinte.

Chapatti_04

Intoarce-l pe partea cealaltă şi coace-l până devine de o culoare aurie-pală.

Chapatti_05

Chapatti

Chapatti_06

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.