Champinones rellenos

Printeaza

Champinones rellenos

Champinones rellenos este un fel de mancare foarte apreciat in meniurile tapas si se prepara astfel: palariile unor ciuperci, fara codite, se umplu cu un amestec de ceapa si usturoi tocat, la care se adauga, eventual, ardei tocat si chorizo taiat in cubulete.

Ingredientele care formeaza umplutura se prajesc impreuna in ulei de masline.

Apoi, ciupercile se umplu cu compozitia obtinuta si se dau la cuptor pentru cateva minute, doar cat sa se rumeneasca putin.

Champinones_rellenos_05

Ciuperci umplute:

Ingrediente:

  • 3 felii paine de sandvici alba, mai veche
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 20 ciuperci albe mari (cu diamentrul de 5-6 cm)
  • 2 linguri unt nesarat
  • 1 ceapa mijlocie, tocata marunt
  • 1 tulpina de telina, tocata marunt
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1/2 lingurita oregano uscat zdrobit
  • 2 linguri parmezan proaspat ras
  • 1 legatura de patrunjel proaspat, taiat marunt

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200°C. Macinati painea intr-un blender, astfel incat sa obtineti un pesmet mai mare. Puneti pesmetul intr-un castron si amestecati-l cu ulei si cu jumatate din cantitatea de sare si piper, apoi dati-l la cuptor intr-o tava, sa se rumeneasca usor, cam 6-8 minute. Cand e gata, puneti-l inapoi in castron.

Champinones_rellenos_06

Indepartati coditele ciupercilor si taiati-le marunt. Ungeti usor tava de copt si asezati in ea palariile ciupercilor, cu partea cu codita in jos. Dati-le la cuptor aproximativ 10 minute.

Champinones_rellenos_07

In timp ce se coc palariile, topiti untul intr-o tigaie mare, la foc mijlociu-tare si caliti coditele tocate aproximativ 5 minute. Adaugati ceapa, tulpina de telina, usturoiul, oregano si restul de sare si piper si caliti totul inca 5 minute. Lasati legumele sa se racoreasca putin, dupa care amestecati-le bine cu pesmetul prajit, branza rasa si patrunjelul tocat.

Champinones_rellenos_09

Umpleti cu o lingura palariile ciupercilor. Dati-le la cuptor si coaceti-le pana se inmoaie, iar umplutura devine rumena si aurie, adica aproximativ 20 minute. Daca doriti, puteti sa puneti si niste branza deasupra, care se va topi.

Champinones_rellenos_11

Champinones rellenos

Champinones rellenos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.