Chai masala

Printeaza

Chai masala din: apa, lapte, ceai, zahar vanilat, cardamom, anason, cuisoare, nucsoara, scortisoara, piper, ghimbir.

Ingrediente:Chai masala

  • 1 cană apă
  • 1 cană lapte gras
  • 2 linguriţe ceai negru (verde)
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 cardamom verde
  • 1/2 steluţă anason
  • 3 cuişoare
  • 1 nucşoară
  • 1 bucăţică scorţişoară de 5 cm
  • câteva boabe de piper
  • 1 vârf linguriţă ghimbir pudră

 

Mod de preparare:

Condimentele se prăjesc, fără grăsime, într-o tigaie mică, până încep să miroasă. Se macină scurt, în maşina de cafea, doar cât să se zdrobească un pic. Se pune laptele pe foc să nu fiarbă, doar să fie fierbinte.

Separat, se pune la fiert apă şi când dă în clocot se adaugă condimentul măcinat; se fierbe la foc mic, 10 minute. Se adaugă frunzele de ceai şi se mai fierbe 2 minute.

Se stinge focul şi se adaugă laptele fierbinte. In 2 căni, se pune câte un plic de zahăr vanilat şi se strecoară ceaiul.

Chai maşala se serveste fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.