Cenci a la Florentina

Printeaza

Cenci a la Florentina din: faina, oua, rom alb, zahar, sare si ulei.

Ingrediente:Cenci_a_la_Florentina

  • 350 g făină
  • 2 ouă, plus 2 gălbenuşuri
  • 2 linguri cu rom alb
  • zahăr
  • sare
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de preparare:

Cerneţi 300 g de făină într-un castron. Faceţi apoi un gol la mijloc în care puneţi ouăle, gălbenuşurile, romul, o lingură cu zahăr şi un vârf de cuţit cu sare.

Frământaţi aluatul până când încorporaţi treptat toată făina, faceţi un bol, apoi puneţi restul de 50 g făină pe planşetă şi continuaţi frământarea aluatului până când acesta devine omogen, elastic şi lucios. Puneţi-l la frigider timp de o oră.

Intr-o tigaie de teflon adânc, pe foc iute, turnaţi 8- 10 cm (înălţime) de ulei. Impărţiţi aluatul în 4 părţi egale.

Din primul sfert întindeţi o foaie subţire, pe care apoi o tăiaţi cu o ruletă de patiserie în fâşii late de 1 cm şi lungi de 15 cm.

Din aceste fâşii faceţi mici fundiţe, înnodaţi-le la mijloc şi puneţi-le la prăjit câte 5-6 deodată în uleiul fierbinte.

Rumeniţi cencii pe ambele feţe, scoateţi-i cu o spumieră sau cleşte special şi puneţi-i pe şerveţele absorbante.

Reluaţi operaţia cu restul de aluat şi în 5 minute, cât timp mai sunt calzi, pudraţi cencii cu zahăr pudră aromat.

 

 

Cenci a la Florentina

Cenci_a_la_Florentina

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.