Cel mai bun cocktail de creveţi

Printeaza

Cel mai bun cocktail de creveti din: salata, creveti, avocado, sare de mare, piper negru, piper cayenne, lamaie, maioneza, ketchup, sos worcestershire, coniac, paine alba, ulei de masline si creson.

Dacă găsiţi crab sau homar, adăugaţi puţin la creveţi, fiindcă mâncarea va fi cu atât mai delicioasă! Dacă folosiţi creveţi congelaţi, lăsaţi-i să se dezgheţe peste noapte.

Insă dacă aţi uitat de ei şi trebuie să-i dezgheţaţi repede, puneţi-i într-un bol şi lăsaţi-i sub un jet de apă rece. O să-şi piardă puţin din dulceaţă, dar după 15 minute vor fi gata de utilizare.

Ingrediente:Cel mai bun cocktail de creveţi

  • 2 capatani de salata romana
  • 600 g creveti mici si dulci, proaspeti sau congelati
  • 2 fructe de avocado bine coapte
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • piper cayenne
  • o lamaie taiata felii, plus putina zeama de lamaie

pentru sosul Marie Rose:

  • 3 linguri cu varf de maioneza
  • o lingura cu varf de ketchup
  • putin sos Worcestershire
  • o lingura coniac de buna calitate
  • 1-2 lamai

pentru pangrattato:

  • 4 felii de paine alba veche de buna calitate
  • ulei de masline
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat

optional:

  • o legatura de creson

 

Mod de preparare:

Separaţi frunzele de salată de miezul ei. Spălaţi şi stoarceţi toate frunzele şi puneţi-le deoparte. Scurgeţi creveţii proaspeţi sau dezgheţaţi.

Sosul Mărie Rose este foarte interesant: deşi ingredientele sună dezgustător — maioneză, ketchup, coniac — sosul rezultat va fi de-a dreptul delicios! Pur şi simplu amestecaţi maioneza, ketchup-ul, sosul Worcestershire şi coniacul până când obţineţi un sos roz şi subţire. Gustaţi. Ar trebui să fie aproape gata

Pentru a face pangrattato, puneţi feliile de pâine în robotul de bucătărie şi zdrobiţi-le până când obţineţi un pesmet mai mare. Turnaţi nişte ulei de măsline într-o tigaie, adăugaţi un praf de sare şi piper, apoi adăugaţi pesmetul şi prăjiţi-l până când se rumeneşte. Scoateţi-I pe un şervet de hârtie ca să înlăturaţi excesul de ulei.

Crestaţi fructele de avocado în două şi răsuciţi-le pentru a separa cele două jumătăţi. Aveţi grijă să le puneţi pe o planşetă când le scoateţi sâmburii: înfigeţi cuţitul în sâmbure şi răsuciţi-l ca să-l scoateţi. (Mulţi ajung la spital din cauza tăieturilor cauzate de scoaterea sâmburilor de avocado — să nu ziceţi că nu v-am prevenit!) înlăturaţi coaja fructelor, tăiaţi-le în 3-4 bucăţi şi repartizaţi feliile pe patru farfurii.

Puneţi creveţii peste feliile de avocado. Mie îmi place să asezonez uşor frunzele de salată cu puţină zeamă de lămâie, un praf de sare şi piper şi un strop de ulei de măsline. Amestecaţi şi aşezaţi câte o grămăjoară de salată alături de avocado şi creveţi.

Acoperiţi totul cu câteva linguri din sosul dvs. ciudat, dar delicios, astfel încât majoritatea creveţilor să fie îmbrăcaţi într-un strat fin de sos. Presăraţi puţin piper cayenne — jumătate peste creveţi, jumătate peste salată. Serviţi cu o felie de lămâie alături şi pangrattato într-un bol separat.

Cel mai bun cocktail de creveţi

Cel mai bun cocktail de creveţi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.