Ceapa umpluta cu ton si cascaval

Printeaza

Ceapa umpluta cu ton si cascaval din: ceapa, conserve de ton în suc propriu, marar, patrunjel, ulei, sare, piper, pesmet, zahăr brun, roşii din conservă, caşcaval, morcov, ceapă verde.

 

Ingrediente:

  • 4 cepe potrivite
  • 2 conserve de ton în suc propriu
  • mărar
  • pătrunjel
  • ulei
  • sare
  • piper
  • 1-2 linguri pesmet
  • 1 linguriţă zahăr brun
  • 150 g roşii din conservă
  • 100-150 g caşcaval
  • 1 morcov
  • frunze de ceapă verde, pentru decor

Mod de preparare:

Speli şi tai morcovul cubuleţe. Cureţi şi speli cepele, le scobeşti miezul, apoi le opăreşti în apă cu sare, nu mai mult de 10 minute. Le laşi la răcit şi să sd scurgă bine.

Mărunţeşti miezul rămas de la ceapă şi-l pui la călit în puţin ulei. După ce s-a înmuiat, adaugi tonul scurs, pui sare şi piper, pesmetul şi zahărul brun.

Când este totul călit, presari măra­rul şi pătrunjelul tăiate fin şi umpli cepele cu compoziţia de ton.

Intr-un vas termorezistent, uns cu puţin ulei, aşezi cepele şi torni apă cât să le acopere pe jumătate.

Roşiile din conservă le presari cu sare şi piper după gust şi le torni în vas, împreună cu bucăţile de morcov.

Razi caşcava­lul şi dai la cuptor, 30-40 de minute, după ce ai acoperit vasul cu o folie de aluminiu. Serveşti cepele legate cu fire de ceapă verde.

Ceapa umpluta cu ton si cascaval

Ceapa_umpluta_cu_ton_si_cascaval

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.