Ceapa umpluta cu pasta de ton si sos cu vin

Printeaza

Ceapa umpluta cu pasta de ton si sos cu vin din: ceapa, ton, paine, unt, lapte, branza, sare, piper, ou, vin, ardei, pasta de tomate, ulei.

 

Ingrediente:

Pentru umplutură:

  • 5 cepe
  • 150 g ton în suc propriu
  • 2 felii păine
  • 50 g unt
  • 4 linguri lapte
  • 40 g brânză
  • sare
  • piper
  • 1 ou

Pentru sos:

  • 200 ml vin alb
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 ardei
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 lingură ulei
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, îi tai capetele şi o opăreşti în apă cu sare 2 minute.

O scoţi şi o laşi la răcit. Înmoi feliile de pâine în lapte. Îndepărtezi cu grijă mijlocul cepelor, lăsând doar primele 2 foi.

Toci mărunt miezul de ceapă şi-l sotezi în jumătate din cantitatea de unt.

Adaugi tonul scurs, feliile de pâine stoarse, oul, sare şi piper după gust şi mai ţii pe foc 1-2 minute.

Umpli cepele şi le aşezi într-o tavă unsă cu untul rămas. Dai la cuptor 20 de minute, după care presari brânza rasă şi mai ţii la foc mic până se rumeneşte.

Pentru sos, sotezi în ulei ardeiul şi ceapa tocate, torni vinul, pasta de tomate, sare şi piper după gust şi laşi să fiarbă până se înmoaie legumele. Serveşti sosul alături de ceapa umplută.

 

Ceapa umpluta cu pasta de ton si sos cu vin

Ceapa_umpluta_cu_pasta_de_ton_si_sos_cu_vin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.