Ceapa umpluta cu carnati si orez

Printeaza

Ceapa umpluta cu carnati si orez din: ceapa, carnati, orez, rosii, ulei, sare, piper.

Ceapa_umpluta_cu_carnati_si_orez

Ingrediente:

  • 6-8 cepe mari
  • 200 g cârnaţi
  • 1 ceaşcă orez
  • 2 roşii decojite
  • 1 ceaşcă ulei
  • sare şi piper

Mod de preparare:

Cârnaţii îi tai în felii lungi de 10 cm şi îi prăjeşti, apoi îi scoţi pe o far­furie. Pui cepele să clocotească în apă cu sare, timp de 6 minute.

Apoi le scoţi, le goleşti de miez, împingând uşor cu mâna, după ce le-ai tăiat căpăcele la ambele capete şi le laşi să se scurgă pe o farfurie întinsă.

Fierbi şi orezul, apoi îl scurgi şi îl amesteci cu cele 2 roşii tăiate felii, sare şi piper. Peste orez adaugi şi bucăţile de cârnaţi.

Umpli fiecare ceapă, le aşezi într-o tavă iena, le stropeşti cu ulei şi le dai la cuptor pentru 30 de minute. Când s-au rumenit uşor cepele, scoţi tava din cuptor.

Serveşti cepele fierbinţi, cu sos de roşii sau cu smântână.

Ceapa umpluta cu carnati si orez

Ceapa_umpluta_cu_carnati_si_orez

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.