Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin
PrinteazaO reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din: ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper.
- 4 cepe roşii
- 4 cepe albe
- 80 g unt
- 5 frunzuliţe de salvie
- 1 crenguţă de rozmarin
- sare şi piper
Mod de preparare:
Curăţă cepele şi opăreşte-le circa 5 minute în apă clocotită cu un praf de sare, scoate-le şi transferă-le în apă rece.
Taie cepele albe sferturi şi presară-le cu un praf de piper măcinat.
Procedează la fel cu cepele roşii. Pune sferturile de ceapă pe grătarul încins aşezat la o distanţă de 6-8 cm faţă de jar şi frige-le circa 5 minute pe fiecare parte.
Intre timp, aşază untul moale pe o bucată de hârtie de copt, amestecă-1 cu o spatulă şi, când a ajuns de consistenţa unei creme, încorporează în el frunzele de salvie şi de rozmarin tocate mărunt.
Amestecă bine pentru a obţine o cremă omogenă, modeleaz-o cu ajutorul hârtiei în formă de cilindru şi pune-l în frigider.
Sărează ceapa, după gust, aşază peste ea rondele de unt aromat si serveste-o imediat.
Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin
Poftă bună!
Incoming search terms:
- ceapa la gratar
- ceapa pe gratar
Nu imi place ceapa la gratar