Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

Printeaza

O reteta de ceapa rosie si alba la gratar, cu salvie si rozmarin din: ceapa rosie, ceapa alba, unt, salvie, rozmarin, sare si piper.

Ingrediente:Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

  • 4 cepe roşii
  • 4 cepe albe
  • 80 g unt
  • 5 frunzuliţe de salvie
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Curăţă cepele şi opăreşte-le circa 5 minute în apă clocotită cu un praf de sare, scoate-le şi transferă-le în apă rece.

Taie cepele albe sferturi şi presară-le cu un praf de piper măcinat.

Procedează la fel cu cepele roşii. Pune sferturile de ceapă pe grătarul încins aşezat la o distanţă de 6-8 cm faţă de jar şi frige-le circa 5 minute pe fiecare parte.

Intre timp, aşază untul moale pe o bucată de hârtie de copt, amestecă-1 cu o spatulă şi, când a ajuns de consistenţa unei creme, încorporează în el frunzele de salvie şi de roz­marin tocate mărunt.

Amestecă bine pentru a obţine o cremă omogenă, modeleaz-o cu ajutorul hârtiei în formă de cilindru şi pune-l în frigider.

Sărează ceapa, după gust, aşază peste ea rondele de unt aromat si serveste-o imediat.

 

Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

Ceapă roşie şi albă la grătar, cu salvie şi rozmarin

 

Poftă bună!

 

Incoming search terms:

  • ceapa la gratar
  • ceapa pe gratar

1 comentariu

  1. Nu imi place ceapa la gratar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.