Ceapa rosie cu cimbru si unt

Printeaza

Ceapa rosie cu cimbru si unt din: cepe roşii, cimbru proaspăt, unt, sare.

Ceapa_rosie_coapta_cu_cimbru_si_unt

Ingrediente:

  • 6 cepe roşii medii sau mari
  • cimbru proaspăt
  • sare
  • unt

Mod de preparare:

Incercaţi să faceţi rost de 6 cepe roşii medii sau mari, toate cam de aceeaşi dimensiune. Scoateţi primul strat de foi. Cu un cuţit, tăiaţi drept fundul, pentru a avea o bază plată, şi faceţi alte 2 tăieturi în formă de cruce în partea de sus, tăind în jos numai pe jumătate.

Puneţi prin aceste crestături nişte cimbru proaspăt tocat sau zdrobit şi un praf generos de sare şi un cub mic de unt. Eu prefer să gătesc cepele într-un vas de ceramică pe un strat subţire de sare de mare sau să le pun lângă friptura de pui sau miel.

Puneţi-le în cuptor la 200°C/treapta 6 la cel pe gaz timp de 30-35 minute. Aceste cepe sunt grozave cu friptură, sunt aşa de gustoase şi de dulci!

Ceapa rosie cu cimbru si unt

Ceapa_rosie_coapta_cu_cimbru_si_unt

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.