Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

Printeaza

O reteta simpla de ceapa rosie coapta, cu cimbru si vin din: ceapa rosie, cimbru, unt si sare de mare.

Ingrediente:Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

  • 8 cepe rosii medii
  • cimbru proaspat
  • unt
  • sare de mare

Mod de preparare:

Se curata primul strat de foi al cepelor, apoi se taie putin din fund, pentru ca acestea sa stea drept in tavita. Taiati apoi cepele din partea de sus spre mijloc, in patru – avand insa grija sa NU taiati pana jos, adica sa nu taiati complet cepele, ci doar sa le faceti doua crestaturi in forma de cruce, pana la jumatate.

In aceste crestaturi apoi puneti cate un cubulet mic de unt, putin cimbru proaspat si sare – aveti grija ca sarea sa intre bine in interiorul cepelor.

Se asaza fie intr-o tavita, fie intr-un vas de ceramica, si se dau la cuptor 30-35 de minute la 200 de grade. Reteta preluata de aici.

Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

Ceapa rosie coapta, cu cimbru si unt

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.