Ceapa in otet

Printeaza

Ceapa in otet din: ceapa, dafin, seminte de mustar, coriandru, ardei iuti, otet, sare.

Ingrediente:Ceapa in otet

  • 1 1/2 kg ceapă mică
  • 3-4 foi de dafin
  • 4 linguriţe seminţe de muştar
  • 1 linguriţă coriandru
  • 2-3 ardei iuţi
  • oţet
  • sare

Mod de preparare:

Ceapa se curăţă de coajă, se pune într-un lighean. Deasupra se toarnă apă, până se acope­ră. Apoi se scurge apa şi se măsoară pentru a calcula saramura (la 1l  de apă 1 lingură de sare). Se toarnă saramura peste ceapă, se lasă 24 de ore. Apoi se scoate ceapa, se clăteşte cu apă rece şi se aşază în borcane, împreună cu condi­mentele.

Oţetul se fierbe, apoi se toarnă în bor­cane. Deasupra cepei se aşază o greutate, apoi se închid bine borcanele şi se dau la rece.

Pentru a obţine ceapa crocantă, se toarnă oţe­tul rece.

Pentru a obţine ceapa moale, se toarnă oţetul fierbinte.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Iese buna ceapa in otet?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.