Ceai dulce cu faina si miez de nuca

Printeaza

Ceai dulce cu faina si miez de nuca din: făină de grâu, zahăr, ulei de susan, miez de nucă prăjit, seminţe de pepene (decojite), stafide, coajă îndulcită de pepene, amestec de esenţe.

 

Ingrediente: Ceai dulce cu faina si miez de nuca

  • 900 g făină de grâu
  • 250 g zahăr
  • 4 linguri ulei de susan
  • 2 linguri miez de nucă prăjit
  • 2 linguri seminţe de pepene (decojite)
  • 2 linguri stafide
  • 1 lingură coajă îndulcită de pepene
  • 1 lingură amestec de esenţe

Mod de preparare:

Se încălzeşte o tigaie la foc moderat. Se prăjeşte făina, până ce devine gălbuie, şi se răstoarnă pentru a se răcori.

Se prăjesc seminţele de susan şi se lasă să se răcească.

Miezul de nucă şi coaja de pepene se taie cât mai mărunt. Stafidele se spală şi se amestecă cu făina, miezul de nucă, coaja de pepene, seminţele de susan, uleiul de susan şi zahărul.

Se omogenizează bine şi se pune în căni, nu mai mult de o treime din volumul acesteia.

Se toarnă deasupra apă fierbinte şi se amestecă, pentru o omogenizare perfectă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.