Ceai de lemongrass

Printeaza

Ceai de lemongrass din: lemongrass, miere, apa.

Lemongrass este o planta tropicala cu frunze lungi si tulpini subtiri si fibroase, folosita frecvent in bucataria asiatica, mai ales in bucataria tailandeza, indiana si vietnameza.

Are un gust usor citric si poate fi folosit atat in prepararea supei, cat si in prepararea curry-urilor, stir-fry-urilor si a altor feluri de mancare.

Cymbopogon , cunoscut și sub numele de iarbă de lămâie, iarbă de citronella sau iarbă de febră, este un gen de plante asiatice, africane, australiene și tropicale din familia ierburilor.

Unele specii (în special Cymbopogon citratus ) sunt cultivate în mod obișnuit ca ierburi culinare și medicinale datorită mirosului lor, asemănător cu cel al lămâilor .( Citrus limon ).

Lemongrass poate fi gasit in supermarket-uri cu produse asiatice sau in magazinele naturiste. Tulpina interioara, mai moale, este cea folosita in bucatarie, in timp ce frunzele sunt mai groase si mai fibroase.

Lemongrass poate fi taiat in bucati si adaugat in sosuri sau supe, sau poate fi zdrobit cu pumnul sau cu un ciocan de gatit pentru a elibera aroma.

 

Ingrediente:Ceai_de_lemongrass

  • 2 tulpini de lemongrass, partea alb galbuie
  • 4 linguri de miere
  • 400 ml apa

 

 

Mod de preparare:

Curăţăm tulpinile de lemongrass şi le tăiem rondele. Punem apa la fiert.

Când clocoteşte, adăugăm rondelele de lemongrass şi fierbem 3-4 minute.

Strecurăm şi adăugăm mierea. Amestecăm bine până când se dizolvă şi lăsăm să se răcească.

Fie servim fierbinte, fie servim rece, eventual cu nişte cuburi de gheaţă.

Ceai_de_lemongrass

 

Savurati!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ceai cu lime

Ceai cu lime

Ceai cu lime din: lime, miere, ceai verde, apa. Ingrediente: 300 ml de apă frunze de ceai verde 1 lime 1 linguriţă de miere     Mod de preparare: Prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit, îl amesteci cu o linguriţă de miere şi cu zeama de […]

 

retete

Ceai picant

Ceai picant din: scortisoara, coaja de portocala, lamaie, cuisoare, ghimbir, cardamon. Ingrediente: Un beţişor de scorţişoară de 5 cm Coajă de portocală Stoarce fie o lămâie, fie o lămâie verde 4 cuişoare 1 cm de ghimbir tocat Păstăi de cardamon     Mod de preparare: Pune toate ingredientele într-un ibric. Adaugă nişte apă fiartă. Lasă […]

 

 

Ceai negru cu lapte

Ceai negru cu lapte

Ceai negru cu lapte din: ceai negru, miere, frisca lichida, lapte, caramele cu lapte, inghetata de vanilie, scortisoara. Ingrediente:  3 pliculeţe ceai negru 4 linguri miere 200 ml frişcă lichidă 4 caramele cu lapte 200 ml lapte pasteurizat 4 cupe îngheţată de vanilie 1 linguriţă scorţişoară fin măcinată   Mod de preparare: Incălzeşti 600 ml […]

 

 

Savurati!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Sincera sa fiu, n-am baut niciodata ceai din asta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.