Ceai de frasin

Printeaza

Frasinul (Fraxinusexcelsior) Ceai_de_frasin

Descriere

Frasinul este un arbore înalt ce creşte prin păduri umede şi lunci. Creşte în zona de câmpie şi deal fiind cultivat şi pe străzi, fiind rezistent la noxe (fum, gaze, praf). Frunzele sale conţin tanin, ulei volatil şi vitamina C. Ceaiul din frunze este uşor laxativ.

Frasinul conţine manitol, inozitol, evercitrină, acid malic, tanin, acid ursolic şi gume.

Utilizare

Se foloseşte în colecistite, ulcer gastric şi duodenal, metroragii, enterocolite, gută şi reumatism.

Extern se utilizează în leucoree, acnee, eczeme, arsuri şi plăgi greu vindecabile.

Intern: datorită manitelor şi flavonoidelor (evercitrina) are acţiune diuretică, diaforetică (provoacă transpiraţie), coleretic (stimulează secreţia biliară a ficatului), cicatrizant, antiinflamator intestinal.

Intern, sub formă de infuzie – 2 linguri de frunze la 300 ml apă clocotită, după mesele principale.

Extern: se administrează pentru efectele cicatrizante; antiinflamator hemoroidal.

Extern, tot ca infuzie 10 g de frunze la 100 ml apă clocotită, se strecoară şi se fac spălături vaginale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.