Ceai de floare de soc
PrinteazaDescriere
Produsul conţine pulbere obţinută din florile de soc (Sambuci flos). Conţinutul bogat în saponozide, rutozide, heterozide, acizi polifenolcarboxilici, taninuri, oligoelemente, vitamina C etc. conferă ceaiului de soc proprietăţi sudorifice, depurativ-diuretice, expectorante, antireumatice şi antinevral¬gice, laxative, antiponderale şi de stimulare a rezistentei organismului.
Indicaţii
Se reccmandă ca supliment alimentar pentru a sustine sănătatea aparatului respirator în tulburări funcţionale ale căilor respiratorii, stări febrile (favorizează transpiraţia abundentă), dureri reumatice, nevralgii (nervul trigemenşi sciatic), constipaţie de natură nervoasă, obezitate, contribuie la eliminarea apei din organism şi la îmbunătăţirea funcţionarii rinichilor.
Acţiune
In curele de slăbire, pentru combaterea obezităţii se consuma căte o cană de ceai seara înainte de culcare o perioadă îndelungată de timp.
Administrare
Ceaiul din flori de soc se prepară prin infuzarea a 2 plicuri x 1,0 g în 250 ml apă fierbinte, timp de 10-15 minute.
Infuzia se consumă neîndulcită, călduţă, căte o cană de 2-3 ori pe zi între mese sau ori de câte ori este nevoie.