Ceai de coada racului

Printeaza

Coada-Racului (Potentilla anserina) Ceai de coada racului

Descriere

Creşte pe lângă ape curgătoare şi prin locuri necultivate. Se mai numeşte şi iarba-gâştelor sau prescură. Conţine tanin şi substanţe amare, flavone, mucilagii, ulei volatil şi săruri minerale.

Utilizare

Datorită taninului, ca astringent, scade secreţia mucoaselor, permeabilitatea capilarelor şi a membranelor celulare. Datorită flavonoizilor, are proprietăţi spasmolitice asupra musculaturii netede a intestinului şi a uterului.

Intern. Reglează şi potoleşte durerile în menstruaţiile abundente. Este indicat în calculoză renală, colici gastrice, diaree şi anemie.
Extern. Se foloseşte sub formă de spălături locale în leucoree patologică, în ulceraţii ale pielii, în inflamaţiile gingiilor.

Preparare şi administrare

Intern se utilizează ca decoct: o linguriţă şi jumătate la 500 ml de apă rece; se fierbe 15 minute; se bea călduţ după mesele principale. Extern. Decoct.

Contraindicaţii

Afecţiuni cronice renale şi hepatice.
Nu se bea pe nemâncate, deoarece provoacă iritaţia mucoasei gastro-intestinale.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.