Ceai de arnica

Printeaza

Ceai de arnica  (Arnica Montana) Ceai de arnica

Descriere

Arnica creşte în regiunile montane. Se mai numeşte potbal de munte, carul pădurilor, cujdă sau carul-zânelor.
Conţine uleiuri volatile, arnidiol, arnisterină, colină, acid cafeic, xantofila. Antiseptic, cicatrizant, decongestiv. De la această plantă se folosesc florile şi mai rar planta întreagă.

Utilizare

Laringită acută. In plăgi se utilizează sub formă de tinctură pentru cicatrizarea rănilor. Se poate folosi în concentraţie optimă de 4%.
La indicaţia medicului se pot folosi intern ca stimulent 20-50 picături de tinctură, dimineaţa şi seara, în amestec cu apă, dar nu se recomandă a se lua intern doze prea mari deoarece provoacă gastroenterite, ridică tensiunea arterială, iar în cantităţi prea mari paralizează centrii nervoşi.

Extern, sub formă de infuzie, pentru laringite (răguşeală): 2 linguriţe flori, la 200 ml apă clocotită, cu care se face gargară la 3-4 ore după preparare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.