Ceai de anghinare

Printeaza

Ceai de anghinare (Cynara scolymus L.). Ceaiul de anghinare este o băutură aromatică și revigorantă, cu numeroase beneficii pentru sănătate.

Cu o istorie îndelungată în medicina tradițională și în gastronomie, anghinarea este cunoscută pentru proprietățile sale digestive, detoxifiante și antioxidante.

Acest ceai rafinat este apreciat pentru gustul său ușor amar și notele subtile de iarbă, oferind o experiență plăcută și relaxantă pentru cei care îl savurează.
Ceai de anghinare

Descriere

Anghinarea a fost introdusă în terapeutică încă din secolul al Xl-lea.

Frunzele de anghinare se caracterizează prin efecte sigure asupra bolilor de ficat şi rinichi, având proprietatea de a mări secreţia biliară şi diureza, reglând în acelaşi timp procesul de formare a colesterolului.
In scopuri medicinale se folosesc frunzele.

Acţiune

Acţiune farmacodinamică. Excită secreţiile biliare, scade valoarea colesterolului din sânge, regenerează celulele hepatice şi măreste pofta de mâncare.

Utilizare

Ca diuretic, ceaiul se recomandă în nefritele acute şi cronice, deoarece măreşte volumul de urină şi favorizează în acelaşi timp eliminarea ureei şi a substanţelor toxice ce se formează la nivelul ficatului şi al rinichilor.

Ceaiul de anghinare mai este un bun adjuvant în unele afecţiuni ale inimii, care se manifestă prin hipertensiune, ateroscleroză şi angină pectorală.

Intern în hepatita cronică. Activează funcţia antitoxică a ficatului. Are acţiune trofică, de hrănire a celulei hepatice. In colecistite acute şi cronice; constipaţie; vărsături; colită; hemoroizi; anghină pectorală şi diabet.

100 ml ceai se bea dimineaţa pe stomacul gol, după care bolnavul va sta întins timp de 20-30 de minute pe partea dreaptă. Restul conţinutului va fi băut în cursul aceleiaşi zile cu 30 minute înaintea meselor principale. Nu se supradozează întrucât provoacă colici hepatobiliare.

Intern: infuzie- 2 linguriţe frunze la 300 ml apă clocotită. După 10 zile se măreşte doza la 4 linguriţe, iar după încă 10 zile, 5 linguriţe la 300 ml apă clocotită.

Contraindicaţii:

Afecţiuni acute renale şi hepatobiliare.

 

 

Ceai de anghinare

 

Ice Tea Clasic cu Lămâie: Rețeta Perfectă

Ice Tea Clasic cu Lămâie: Rețeta Perfectă din: plicuri de ceai, apa, suc de lamaie, miere, gheata. Ice tea-ul clasic cu lămâie este mai mult decât o simplă băutură răcoritoare; este o tradiție atemporală care aduce un strop de prospețime în zilele fierbinți de vară. Acest favorit universal combină gustul robust al ceaiului negru cu aciditatea […]

 

Ceai de Coada-Calului cu Flori de Tei

Ceai de Coada-Calului cu Flori de Tei din: coada calului, flori de tei, apa. În agitația vieții cotidiene, găsirea unui moment de liniște și relaxare devine esențială pentru sănătatea noastră mentală și fizică. Ceaiul de coada-calului cu flori de tei reprezintă nu doar o băutură caldă și reconfortantă, ci și un aliat de încredere în […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.