Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri

Printeaza

Ce nu stiai despre ceai Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri. Ceaiurile fac minuni pentru sanatate, asa ca pot fi consumate si ca tratament naturist pentru o larga varietate de afectiuni.

Tocmai de aceea, este a doua cea mai consumata bautura din lume, pentru numeroasele sale beneficii si gustul delicios.

Nu mai este nici un mister pentru nimeni, ceaiul ajuta la reglarea metabolismului, este ideal in curele de slabire, intareste sistemul imunitar pentru ca este bogat in flavonoide, cu rol de protectie impotriva radicalilor liberi, informeaza crazyfortea.com.

Mai mult, anumite sortimente de ceai contin mai multa cofeina chiar si decat cafeaua, iar plantele din care se obtin ceaiurile delicioase s-au cultivat de peste 5.000 de ani.

Dar cu siguranta nu stiai ca pana in secolul al 19-lea, in Siberia, ceaiul era folosit ca moneda de schimb.

O alta curiozitate este ca cei mai mari bautori de ceaiuri sunt scotienii.

Potrivit primelor cercetari, ceaiul s-a inventat accidental, in 2737 i.H, de catre imparatul chinez Shen Nung, care pur si simplu a adaugat plante uscate in apa fiarta si a astfel a obtinut ceaiul aromat pe care l-a diversificat ulterior.

Pana in anul 1800, numai in Marea Britanie se consumau 12 de milioane de kilograme de ceai anual.

Tipurile preferate de ceai erau cel alb, verde, negru, oolong (o combinatie chinezeasca intre ceaiul verde si cel negru, cel mai consumat tip de ceai din Anglia pana la 1850).

Ceaiul a aparut in Europa in 1608, in Olanda, iar China era singura sursa de ceaiuri din intreaga lume, iar cele mai comune tipuri de ceai exportate au fost cel verde, alb, galben, rosu, oolong si Puer (un tip de ceai negru cu fermentatie speciala, denumit si ceaiul frumusetii).

Pliculetele de ceai s-au descoperit la NewYok, din dorinta de a gasi o noua modalitate de depozitare a ceaiului.

Importatorul Thomas Sullivan a observat ca oamenilor le este mult mai usor sa gaseasca un saculet cu ceai, pe care sa il aseze in apa decat sa astepte ca produsul proaspat sa infuzeze si atunci s-au creat pliculetele de astazi.

Ceaiul verde este, poate, cel mai intrebuintat ceai pentru efectele sale terapeutice. Daca era cunoscut in vechime pentru intarirea sistemului imunitar si beneficiile sale antioxidante, studiile ulterioare au aratat ca acest tip de ceai poate distruge bacteriile si poate fi chiar adaugat in pasta de dinti, pentru o buna igienizare.

Studiile cercetatorilor americani au aratat ca zilnic se consuma in medie trei miliarde de cesti de ceai. Mai mult, cinci persoane din sase il prefera si este cea mai populara si ieftina bautura din lume, dupa apa.

Articol preluat de aici.

 

Ceai: Ce nu stiai despre ceaiuri

 

Ceai

Ceai de Mușețel cu Scorțișoară

Ceai de Mușețel cu Scorțișoară din: flori de musetel, scortisoara, apa, miere. Savurați o ceașcă de ceai de mușețel cu scorțișoară, un elixir calmant care combină proprietățile relaxante ale mușețelului cu aroma dulce și condimentată a scorțișoarei. Această rețetă vă va încălzi sufletul și vă va relaxa mintea, fiind perfectă pentru serile răcoroase sau pentru […]

Ceai

Ceai de Coada-Calului cu Cătină: Secretul pentru sistem imunitar puternic

Ceai de Coada-Calului cu Cătină: Secretul pentru sistem imunitar puternic din: ceai de coada calului, fructe de catina uscate, apa, miere. Ceaiul de Coada-Calului cu Cătină reprezintă o combinație minunată care aduce beneficii atât pentru sănătatea pielii, cât și pentru întărirea sistemului imunitar. Coada-Calului este cunoscută pentru efectele sale benefice asupra pielii, în timp ce […]

 

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.