Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar

Printeaza

O reteta de ceafa cu vinete si ciuperci la gratar din: ceafa de porc, vinete, ciuperci, ulei, cimbru, boia de ardei dulce, seminte de coriandru, lamaie, sare si piper.

Ingrediente:

  • 800 g ceafa de porc
  • 2 vinete
  • 300 g ciuperci
  • 500 ml ulei
  • 1 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 1 lingura boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o bine de apă şi ştergeţi-o. Tăiaţi ceafa în felii de circa 2cm grosime. Spălaţi vinetele şi, fără a le curăţa de coajă, tăiaţi-leîn rondele de circa 2cm grosime.

Ungeţi feliile de carne, rondelele de vinete şi ciupercile cu ulei, apoi presăraţi-le cu cimbru, boia, coriandru măcinat, sare şi piper, după gust. Frigeţi feliile de ceafă împreună cu vinetele şi ciupercile pe grătarul încins, până când acestea se pătrund bine şi se rumenesc frumos pe ambele părţi.

Serviţii-le calde cu usturoi copt, pâine prăjită şi salată verde, totul stropit cu zeamă de lămâie.

Ceafa cu vinete si ciuperci la gratar

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.