Ceafa de mânzat la gratar cu sos

Printeaza

O reteta delicioasa de ceafa de manzat la gratar cu sos din: ceafa de manzat, oua, unt, tarhon, ceapa, otet, piper boabe, vin alb si sare.

Ingrediente:Ceafa de mânzat la gratar cu sos

  • ceafă de mânzat 720 g
  • ouă 2 buc.
  • unt 200 g
  • tarhon proaspăt 10 g
  • ceapă 20 g
  • otet 10 ml
  • piper boabe 5 g
  • vin alb 50 ml
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Într-o cratită se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, vin alb si otet.Gălbenusul de ou se pune într-un bol oval metalic pe bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistenta maionezei.

Se scoate bolul din bain-marie si se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea putin câte putin a untului topit.

Se amestecă reductia de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obtinându-se sosul.Ceafa de mânzat se asezonează cu sare si piper, se găteste pe grătarul încins, pe toate fetele, după care se serveste cu sos.

 Ceafa de mânzat la gratar cu sos

Ceafa de mânzat la gratar cu sos

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.