Ceafa de vitel cu legume in vin

Printeaza

Ceafa de vitel cu legume in vin din: ceafa de vitel, ceapa, morcovi, pastarnac, ardei grasi, ulei de masline, foi de dafin, boabe de enibahar, vin rosu, sare si piper.

 

Ingrediente:Ceafa_de_vitel_cu_legume_in_vin

  • 1 kg ceafa de vitel
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 radacina de pastarnac
  • 2 ardei grasi (verde, rosu) sau gogosari acri
  • 100 ml ulei de masline
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 boabe de enibahar
  • 500 ml vin rosu
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi carnea de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o şi tăiaţi-oîn fâşii.

Puneţi carnea într-o tigaie, adăugaţi 50ml ulei şi 3-4 linguri de apă şi căliţi-o înăbuşit la foc potrivit până când se evaporă toată apa şi carnea se rumeneşte puţin. Curăţaţi legumele, spălaţi-le şi tăiaţi-le în bastonaşe.

Puneţi carnea împreună cu legumele într-un vas ceramic termorezistent.

Adăugaţi uleiul rămas, foile de dafin, enibaharul, vinul, sare şi piper /după gust.

Puneţi vasul în cuptorul încins şi coaceţi la foc potrivit circa 60 de minute.

 

Ceafa de vitel cu legume in vin

Ceafa_de_vitel_cu_legume_in_vin

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Retete Vitel

Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor

Vitel Tonnato – Delicatețe Italiană cu Gust Răcoritor din: carne de vitel, ceapa, usturoi, frunza de dafin, morcov, ulei de masline, sare, piper, ton in ulei, ansoa, galbenusuri de ou, capere, suc de lamaie, salata verde, lamaie, patrunjel. Vitel Tonnato este o rețetă italiană clasică care constă în carne de vitel subțire servită cu un […]

Retete Vitel

Vitel cu Sos Gorgonzola

Vitel cu Sos Gorgonzola din: carne de vitel, branza gorgonzola, smantana, unt, ulei de masline, sare, piper, frunze de busuioc.   Ingrediente: 4 felii de carne de vitel (cotlet sau mușchi de vitel) 200g brânză Gorgonzola 1 cană de smântână 2 linguri de unt 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper, după gust […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.