Ceafa de porc la tava

Printeaza

O reteta delicioasa de ceafa de porc cu: carne tocata, orez, legume, ulei, cimbru, boia dulce, piper, sare, ceapa, concentrat de legume.

Ingrediente:

  • 1 kg ceafă de porc
  • 500 g carne tocată
  • 1 lingură orez
  • 100 g ames­tec legume congelate
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriţă cimbru
  • 1/2 linguriţă boia dulce
  • 1/2 linguriţă piper
  • 1 linguriţă sare
  • 1 ceapă
  • 200 g concentrat de legume
  • 4 ouă

 

Mod de preparare:

Tai pieptul pe lungime, iar la interior formezi un buzunar.

Prăjeşti ceapa (sau o înăbuşi) cu toate legu­mele şi toate condimentele. Fierbi ouăle, le cureţi şi le pui pe rând în ceafa de porc, alături de compoziţia de mai sus. lei o folie de alumi­niu, o stropeşti cu ulei, presari condimente şi aşezi bucata de ceafă.

Rulezi ceafa şi o pui într-o tavă cu puţină apă. Introduci tava în cuptorul încins pentru 45 de minute. După 30 de minute scoţi folia şi dai ceafa din nou la cuptor să şe rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.