Ceafa de porc in vin
PrinteazaCeafa de porc in vin din: ceafa de porc, usturoi, rozmarin, vin, ceapa, ulei, boia, sare, piper.
- 1 1/2 kg ceafă de porc
- 5-6 căţei de usturoi
- câteva frunzuliţe de rozmarin
- 1 pahar vin alb
- 2 cepe
- ulei de măsline
- boia dulce
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli bine carnea şi o ştergi cu un şervet curat. Condimentezi carnea pe toate părţile cu sare, piper şi boia. Crestezi din loc în loc şi introduci rondele de usturoi si frunzuliţe de rozmarin. Ungi ceafa cu ulei şi o pui într-o tavă.
Pe lângă bucata de carne aşezi ceapă tăiată sferturi. Stropeşti ceafa cu vin, o acoperi cu folie de aluminiu şi o dai la cuptor, la foc moderat. După 30-40 de minute, îndepărtezi folia şi laşi să se pătrundă bine.
Din când în când stropeşti carnea cu sosul din tavă şi cu puţină apă călduţă. întorci ceafa pe toate părţile, să se pătrundă.
Serveşti preparatul cald, alături de cartofi prăjiţi.
Pofta buna!