Ceafă de porc cu curry şi sos de mere

Printeaza

O reteta de ceafa de porc cu curry si sos de mere din: ceafa de porc, curry, ulei de masline extravirgin, pesmet, sare, piper, mere si unt.

Ingrediente:Ceafă de porc cu curry şi sos de mere

  • 1,2 kg ceafa de porc
  • 2 linguriţe curry
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • pesmet
  • sare şi piper

pentru sosul de mere:

  • 6 mere
  • 50 g unt
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Sărează şi piperează ceafa de porc, după gust, tăvăleşte-o printr-un amestec de pesmet şi curry, apoi pune-o într-un vas special pentru cuptorul cu microunde, încălzit în prealabil şi uns cu ulei.

Stropeşte cu puţin ulei bucata de carne, pune-o în cuptorul reglat la funcţiunea de coacere şi las-o 25 de minute.

Curăţă merele de coajă şi de cotor, taie-le felii subţiri şi pune-le într-o tigaie. Adaugă untul, sare şi piper, după gust, acoperă tigaia cu un capac şi prăjeşte-le circa 10 minute.

Pasează-le apoi cu furculiţa până când obţii un sos omogen. Toarnă în centrul farfuriilor sosul de mere şi aranjează pe o parte felii de friptură. Serveşte imediat.

Ceafă de porc cu curry şi sos de mere

Ceafă de porc cu curry şi sos de mere

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.