Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci

Printeaza

O reteta de ceafa de porc cu ceapa, ciuperci, unt sau margarina, dovlecel, sare, piper, supa si smantana.

Ingrediente:Ceafă de porc cu ceapa si ciuperci

  • 4 bucăţi ceafă de porc
  • 5 cepe
  • 150 g ciuperci
  • 3 linguri de unt sau margarină
  • 1 dovlecel (de la congelator)
  • sare
  • piper
  • 100 ml supă (preparată din apă cu un cub concentrat)
  • 150 ml smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, scurgi ciupercile şi le tai mărunt. Prăjeşti bucăţile de ceafă de porc în unt sau margarină cu sare, piper şi alte condimente după gust după ce s-a rumenit scoţi carnea pe un platou. In grăsimea rămasă căleşti ceapa cu ciuper­cile şi dovlecelul decongelat.

Aşezi apoi carnea cu legumele şi ciu­percile într-o formă rezistentă la cuptor sau într-o tavă unsă cu ulei, le acoperi cu o folie de aluminiu şi le mai dai la cuptor pentru 30 de minute.

In grăsimea rămasă în tigaie adaugi smântână, supa şi 1 lingură făină şi dai în câteva clocote. Pui sare şi piper după gust şi dai deoparte. Aduci friptura la masă cu legumele şi sosul alături.

 

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.