Ceafa de porc cu ananas

Printeaza

O reteta de ceafa de porc cu ananas din: ceafa de porc, ananas, ardei rgasi, lamaie, ulei, sos worchester, piper, cimbru si sare.

Ingrediente:Ceafa de porc cu ananas

  • 800g ceafă de porc
  • 1 ananas mare
  • 2 ardei graşi
  • 1 lămâie
  • 50ml ulei
  • 2 linguri sos Worchester
  • 1 linguriţă rasă piper proaspăt măcinat
  • 1 linguriţă rasă cimbru uscat
  • sare

Mod de preparare:

Tăiaţi ceafa în felii de circa 2cm grosime, presăraţi-o cu cimbru, sare şi piper şi bateţi-o cu ciocanul de şniţele pentru a o subţia puţin şi a o frăgezi. Curăţaţi ananasul de coajă, eliminaţi miezul, care este lemnos, tăiaţi-l în rondele de circa 1cm grosime şi presăraţi-le cu piper.

Curăţaţi ardeiul de cotor şi seminţe, spălaţi-l, apoi tăiaţi-l în fâşii şi ungeţi-l cu ulei. Puneţi pe grătarul încins feliile de ceafă, rondele de ananas şi fâşiile de ardei gras. Frigeţi carnea până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe ambele părţi, iar rondelele de ananas şi fâşiile de ardei se înmoaie puţin.

Serviţi feliile de ceafă stropite cu sos Worchester, alături cu rondele de ananas şi ardei gras şi ornaţi cu feliuţe de lămâie.

Ceafa de porc cu ananas

Ceafa de porc cu ananas

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.