Ceafa de mistret la cuptor

Printeaza

Ceafa de mistret la cuptor din: ceafa de mistret, slanina afumata, usturoi, morcovi, ceapa, vin, supa de carne, unt, piper, dafin, untura, sare.

Ingrediente:Ceafa de mistret la cuptor

 

  • 1,5 kg ceafă de mistreţ
  • 400 g slănină afumată
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 3-4 morcovi
  • 3-4 cepe
  • 500 ml vin alb
  • 1 l supă de carne
  • 50 g unt boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri cu untură
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală bine carnea şi aşaz-o într-o oală în care ai pus 1 litru de apă în care ai dizolvat o lingură şi jumătate cu sare. Adaugă două foi de dafin şi 10 boabe de piper. Las-o până a doua zi.

Impănează carnea cu felii de usturoi şi de slănină. Aşază carnea într-un vas tremorezistent uns cu unt din belşug. Adaugă apoi şi untura topită puţin.

Adaugă morcovii şi ceapa tăiate mai mare, fie rondele, fie cubuleţe. Toarnă aproximativ 100 ml supă de carne, introdu vasul acoperit în cuptor şi lasă la foc mic câteva ore.

Din când în când, toarnă puţină supă dacă e nevoie. Spre final, când friptura este bine pătrunsă, stropeşte-o cu vin.

 

Ceafa de mistret la cuptor

Ceafa de mistret la cuptor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.