Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere

Printeaza

O reteta delicioasa de ceafa la cuptor cu prune uscate si mere din: ceapa de porc, prune afumate, vin alb, ulei de masline, unt, mere, sare si piper.

Ingrediente:Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere

  • ceafa de porc 800 g
  • prune afumate 200 g
  • vin alb 200 ml
  • ulei de masline 30ml
  • unt 20 g
  • mere 240 g
  • sare si piper dupa gust

 

Mod de preparare:

Merele se curata si se taie cubulete. În bucata de ceafa, cu ajutorul unui cutit realizam mici buzunare care se vor umple cu un amestec de mere si prune afumate (jumatate din cantitate).

Condimentam cu sare si piper, iar cu ajutorul unei sfori alimentare legam bucata de ceafa. Carnea se coloreaza în tigaie pe toate partile cu unt si ulei, dupa care deglasam cu vin alb.

Carnea si jiul rezultat le introducem la cuptor într-o tava timp de 1 ora la temperatura de 170ºC. Dupa 30 minute adaugam deasupra restul de mere si prune uscate.

Ceafa de porc se serveste portionata împreuna cu jiul si garnitura de mere si prune.

Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere

Ceafa la cuptor cu prune uscate si mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.