Cea mai buna reteta de ceapa gratinata

Printeaza

Cea mai buna reteta de ceapa gratinata din: ceapa rosie, ulei de masline, sare de mare, piper, cimbru, usturoi, vin, smantana, svaiter si parmezan.

Ingrediente:

  • 4 cepe roşii mijlocii, curăţate şi tăiate în sferturi
  • ulei de măsline
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • frunzele de la 8 fire de cimbru proaspăt
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii
  • un pahar mic de vin alb
  • 4 linguri de smântână
  • 50 g şvaiţer ras
  • 50 g parmezan ras

 

Mod de preparare:

Incingeţi cuptorul la 200°C (treapta 6). Desfaceţi sferturile de ceapă, ca să obţineţi un fel de „petale”. Aşezaţi-le într-o tavă pentru cuptor sau un vas ceramic cam cât o foaie A4.

Stropiţi ceapa cu câteva linguri de ulei de măsline, presăraţi-o cu un praf de sare şi de piper, apoi adăugaţi cimbrul şi usturoiul. Amestecaţi bine, adăugaţi vinul alb, acoperiţi etanş cu un strat dublu de folie de aluminiu şi introduceţi tava în cuptorul încins.

Coaceţi ceapa timp de 45 de minute, apoi scoateţi tava din cuptor, înlăturaţi folia şi reintroduceţi vasul în cuptor pentru 15 minute, până când ceapa începe să se caramelizeze. Când devine aurie, adăugaţi smântână, amestecaţi şi presăraţi şvaiţer şi parmezan.

Micşoraţi temperatura la 180°C (treapta 4) şi lăsaţi ceapa să se gratineze timp de 15 minute sau până când se rumeneşte frumos deasupra.Puteţi s-o serviţi imediat sau s-o lăsaţi să se răcească şi s-o reîncălziţi rapicf ‘sub grătarul din cuptor.

Cea mai buna reteta de ceapa gratinata

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.