Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate

Printeaza

Ce schimbări se produc în corpul unei femei însărcinateCe schimbări se produc în corpul unei femei însărcinate. Creşterea abdomenului, picioarele umflate sau greţurile sunt doar câteva dintre simptomele cu care vine la pachet o sarcină.

Pentru a nu vă lua prin suprindere şi chiar speria anumite schimbări ale organismului dumneavoastră, înainte de a vă pregăti să concepeţi un copil informaţi-vă temeinic în legătură cu etapele principale prin care va trece corpul imediat după fertilizarea ovulului.

În momentul în care ai luat hotărârea de a avea un copil, trebuie să fii cât mai pregătită pentru etapele prin care vei trece în perioada de sarcină, de la început până la sfârșit.

Pentru noul rol de mămică trebuie să te pregătești din timp și să te aștepți la tot felul de schimbări fizice, fără să uităm de creșterea abdomenului și de picioarele umflate.

Dar nu te speria: dacă te pregătești din timp pentru etapele prin care vei trece înainte de naștere, evoluția pe care o va avea sarcina ta pe luni nu te va lua prin surprindere și vei fi pregătită pentru orice situație, anunţă specialiştii.

Înainte de toate, trebuie să ştii că atunci când ești însărcinată vei avea un organ nou, care apare în corpul tău odată cu bebelușul, şi anume placenta.

Acesta este singurul organ tranzitoriu din corpul uman, care se formează chiar în prima lună de sarcină, atunci când ovulul este fertilizat, și are rolul de a forma o barieră poroasă prin care nutrienții și oxigenul din sângele mamei ajung în sângele celui mic.

Medicii citaţi de nutricia.ro informează că în următoarele câteva luni de sarcină, oasele vor deveni mobile cu ajutorul unui hormon numit relaxină.

Acest truc al organismului mamei asigură buna dezvoltare a bebelușului, dar contribuie la relaxarea de care are nevoie orice mamă atunci când are loc nașterea copilului.

După ce rămâi însărcinată, s-ar putea să uiţi anumite lucruri, chiar dacă te mândreai că stai bine cu memoria. Nici la fel de bine organizată s-ar putea să nu mai fii imediat cu intrarea în luna a șasea de sarcină.

Medicii susţin că de vină pentru memoria deficitară şi scăpările în organizarea anumitor aspecte ale vieţii ţin de schimbările hormonale. Nu te speria pentru că după naştere o să-ţi revii. Atât memoria, cât şi concentrarea se remediază după naşterea copilului.

Aşteptaţi-vă la greţuri şi furnicături în mâini!

Greţurile matinale nu sunt o regulă a fiecărei sarcini, însă apar în majoritatea şi durează până în a treia lună de sarcină. De ce apar nu poate spune nimeni cu exactitate, însă există un studiu care demonstrează că grețurile din sarcină sunt declanșate deseori de anumite mirosuri și gusturi, lucru care arată că există un semnal de alarmă împotriva anumitor alimente periculoase pentru embrion.

În timpul sarcinii, mama poate fi surprinsă neplăcută de anumite mirosuri care până atunci nu au deranjat-o niciodată şi nu mai suportă nici măcar parfumul preferat.

Un alt efect secundar al sarcinii este fenomenul numit „furnicături în mâini”, observat de mămici până în luna a nouă de sarcină și este cauzat de umflarea țesuturilor. De altfel, până în luna a cincea, mamele vor avea cu 50% mai mult sânge în sarcină până la naștere.

Pentru că vrei să fii o viitoare mămică pregătită, trebuie să știi că toate aceste schimbări ce vor apărea în corpul tău pot fi înlăturate într-un singur mod: o naștere ușoară.

 

Articol preluat de aici.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.