Caviar

Printeaza

Caviar

Una dintre mancarurile de lux pretuite in intreaga lume este caviarul, care pentru multi constituie o experienta culinara unica in viata.

Cum sturionul a devenit o specie marina pe cale de disparitie, pretul caviarului – care, de altfel, a fost mereu foarte ridicat – a crescut si mai mult in ultimii ani din cauza faptului ca exporturile sunt supuse unor restrictii. Mare parte din caviarul care se afla pe piata se comercializeaza ilegal, fiind unul dintre principalele produse alimentare de contrabands din intreaga lume.

Cuvantul caviar denumeste icrele sarate obtinute de la una dintre cele cateva specii de peste care formeaza familia sturionului, o specie care traieste pe fundul marii, originara din Marea Caspica. Cei mai scump caviar este cel de beluga (obtinut de la sturionul Beluga).

Sevruga este un caviar mai sarat cu aroma mai puternica, fiind preferatul cunoscatorilor. Osetra este un caviar de culoare aurie; mai exista si caviarul albino. In sfarsit, malassol este numele unui fel de caviar mai putin sarat.

Caviarul se consuma de obicei cu clatite (numite blini) si smantana, dar poate fi consumat si simplu. La masa se va servi cu o lingura din os sau plastic, niciodats cu una din metal, intrucat aceasta modifica gustul caviarului.

Caviar_10

Caviar

Caviar

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.